Od schválenia v EU na konci roku 2011 význam Stevie rebaudiana neustále rastie a táto rastlina predstavuje pre výrobcov potravín i nápojov vítanú inováciu.
My stéviu nepovažujeme za rivala cukru, ale za úspešnú konkurenciu umelých sladidiel. V niekoľkých uplynulých rokoch bol objem predaja cukru stabilný, avšak používanie sladidiel stále rastie. Táto situácia sa nemení ani po schválení glykozidov steviolu.
V roku 2008 zahájila spoločnosť Reisenberger GmbH v spolupráci s viedenskou Univerzitou prírodných zdrojov a prírodných vied, fakultou potravinárstva (prof. Berghofer), projekt na vý-skum stévie. Cieľom bolo ponúknuť potrebné zmesi glykozidov steviolu potravinárskemu priemyslu.
Do tohto projektu sa zapojili i známi rakúski výrobcovia mlieka, nápojov a cukroviniek.
Prebehol tiež intenzívny výskum v oblasti vývoja kvalitných tabliet a sypkých zmesí s obsahom stévie (zmesi na pečenie).